-10%

popust za rani buking

Lečenje o trošku države

Iskoristite pravo na 10 dana besplatnog lečenja u Merkuru, za osobe obolele od dijabetesa

Program edukacije

Svi oboleli od dijabetesa koji su na terapiji insulinom imaju pravo na Program edukacije i
rehabilitacije u Merkuru jednom u 4 godine:

Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) usvojio je Pravilnik o medicinskoj rehabilitaciji u stacionarnim zdravstvenim ustanovama, prema kojem svi oboleli od dijabetesa preko 18 godina koji su na insulinu ili insulinskoj pumpi, radi prevencije nastanka komplikacija, imaju pravo na stacionarnu rehabilitaciju u trajanju od deset dana o trošku zdravstvenog osiguranja u Specijalnoj bolnici „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji jednom u četiri godine.

Prema rečima akademika prof. dr Nebojša Lalić, direktora Klinike za endokrinologiju dijabetes i bolesti metabolizma u Beogradu, program lečenja podrazumeva i unapređenje odnosa prema dijabetesu: edukaciju o pravilnoj ishrani i načinu primene terapije, obuku za samokontrolu šećera u krvi i urinu, edukaciju za primenu novih postupaka terapije lekovima, kao i edukaciju o neophodnim fizičkim aktivnostima, a sve u cilju uspešne kontrole dijabetesa i sprečavanja mogućih komplikacija. Dr Lalić kaže da program prevencije nastanka eventualnih komplikacija obuhvata kompletne preglede, laboratoriju i dijagnostiku pomoću čega se utvrđuje rizik za razvoj i progresiju ishemijske bolesti srca, mozga, periferne vaskularne bolesti, dijabetesnog stopala, neuropatije, nefropatije i retinopatije.

Uputstvo za ostvarivanje prava na lečenje o trošku fonda

Prema “Pravilniku o medicinskoj rehabilitaciji u stacionarnim zdravstvenim ustanovama specijaliziranim za rehabilitaciju”, broj 75/2016, osiguranik stariji od 18 godina, može biti upućen na rehabilitaciju o trošku Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja:
posle uvođenja terapije jednom dozom insulina dnevno
ili ukoliko je na terapiji sa 2 ili više doza insulina ili insulinskom pumpom
   • Prvi korak – OBRATITE SE SVOM IZABRANOM LEKARU DA VAM NAPIŠE UPUT ZA ENDOKRINOLOGA (ILI INTERNISTU);
   • Drugi korak – OD ENDOKRINOLGA (ILI INTERNISTE) TREBA DA DOBIJETE PREDLOG ZA STACIONARNU PRODUŽENU REHABILITACIJU U MERKURU;
    Napomena: Ukoliko imate otpusnu listu iz bolnice (ne stariju od 6 meseci) koja potvrđuje da ste na dve ili više doza insulina,
    ili na insulinskoj pumpi, preskačete prva dva koraka i idete na korak 3
   • Treći korak – SA PREDLOGOM (NE STARIJIM OD 6 MESECI) ILI OTPUSNOM LISTOM IZ BOLNICE, IZABRANI LEKAR VAM DAJE UPUT ZA KOMISIJU FONDA;
   • Četvrti korak – KOMISIJI DOSTAVLJATE NAVEDENU DOKUMENTACIJU I OTPUSNU LISTU IZ MERKURA (ukoliko ste već koristili ovaj vid rehabilitacije), A ONA VAM IZDAJE OVERENO REŠENJE
   • Peti korak – KADA DOBIJETE REŠENJE JAVLJATE SE SLUŽBI BUKINGA MERKURA, na 036 515 5175, od 07:00 do 17:30 časova
   • Šesti korak – SLUŽBENICI MERKURA VAM REZERVIŠU SMEŠTAJ U TERMINU KOJI VAM NAJVIŠE ODGOVARA

  Pozovite 036 515 51 75!

  Želimo Vam srećan put i dobro došli u Merkur!

  P.S. Podsećamo Vas da je važnost Rešenja ograničena na 3 meseca i da je potrebno da u tom roku sprovedete navedenu proceduru.

 

SAVREMENI SADRŽAJI, MODERAN DIREKTOR I MLADI KADROVI

U Srbiji više od 710.000 ljudi boluje od dijabetesa, odnosno svaki 8. stanovnik Srbije ima dijabetes. Oboljenje raste u svim uzrasnim grupama, a polovinu obolelih čini radno aktivno stanovništvo.

Srbija ima jedinstven model besplatnog lečenje dijabetesa u Merkuru, koji je nacionalni centar za lečenje dijabetesa, najveći broj dijabetičara iz grupe radno aktivnog stanovništva ne koristi to svoje pravo.

Razlozi su najčešće moderan tempo života i nedostatak vremena za unapređenje zdravlja, ali i najviše zbog stereotipa da je boravak u banji dosadan, nesadržajan i bespotreban, što je potpuno pogrešno.

IZDVAJAMO IZ PONUDE

cene važe od 01.11.2023. do 29.02.2024. godine

Brza dijagnostika

 • Prekontrolišite svoje zdravstveno stanje, nizom specijalističkih pregelda, po principu iz ruke u ruku, za koje bi Vam u svom mestu boravka bili potrebni meseci.

  1/2 soba – Merkur Novi

 • cena paketa  Od 10.440,00 din.
Detaljnije

Opšti medicinski pansion

 • Kontrola i unapređenje zdravlja u Vrnjačkoj Banji lekovitom vodom i modernom medicinom.

  1/2 soba – Merkur Novi

 • cena paketa  Od 7.100,00 din.
Detaljnije

Banjski paket

 • Odmorite se i uživajte u rekreativnim sadržajima sa mineralnom vodom u društvu prijatelja ili porodice, po nikad nižim cenama.

  1/2 soba – Merkur Novi

 • cena paketa  Od 6.570,00 din.
Detaljnije

Program lečenja gojaznosti

 • Smeštaj, plan obroka, izrada programa za lečenje gojaznosti od strane lekara uz aparaturne procedure, lični terapeut.

  1/2 soba – Merkur Novi

 • cena paketa  Od 10.045,00 din.
Detaljnije

Vaše mišljenje nam je važno, podelite sa nama iskustva, sugestije i utiske: