Blog

Sloboda Mićalović obišla kuću žene po kojoj je dobila ime

By

Vila Sloboda – dom heroine Slobode Trajković

Glumica Sloboda Mićalović, boravila je u Merkuru u okviru projekta Nedelja Estetike krajem marta meseca. Uz opuštanje i odmor, lepa glumica je iskoristila boravak u Vrnjačkoj Banji i kako bi obišla kuću u kojoj je živela Sloboda Trajković – žena po kojoj je dobila ime.

loboda-micalovic-merkur-vrnjacka-banja-odmor-spa-wellness-masaze
Sloboda-micalovic-merkur-vrnjacka-banja-odmor-spa-wellness

Sloboda Trajković, bila je verenica narodnog heroja Ive Lole Ribara a priča o njihovoj ljubavi jedna je od najpotresnijih i najtragičnijih iz perioda Drugog svetskog rata. Sloboda Trajković i njena porodica tragično su stradali zbog njene veze sa Lolom i odanosti koju je pokazala prema njemu ne želeći da ga izda iako je bila izložena velikim mučenjima. Priča o Loli i Slobodi je priča o ljubav, odanost i spremnost na odricanje od svih ličnih sreća zarad ideala i vere u borbu za pravedniji svet. Njihova priča bila je inspiracija mnogim autorima među kojima je i Korni grupa u čijoj pesmi je opevana ova ljubavna priča.

Sloboda-micalovic-merkur-vrnjacka-banja-odmor-spa-wellness-masaze-lepota-vojin-cetkovic
Sloboda-micalovic-merkur-vrnjacka-banja-odmor-spa-wellness-centar-glumica

PS: *Podsećamo da treba biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mera u cilju zaštite i sprečavanja širenja virusa COVID-19.*

Comments (0)

Leave a Comment

Your email address will not be published.