Blog

Štikla, kafa, kravata

By
stikla-kafa-kravata-merkur-vrnjacka-banja

Putovanja kao stil života

Šarmantni, mladi i nasmejani bračni par Ana-Marija i Saša Horvat prošle nedelje posetili su Vrnjačku Banju. U Merkuru su proslavili drugu godišnjicu braka. Iako su se zaljubili jedno u drugo pre 12 godina nisu ni sanjali da će ih ljubav prema putovanjim spojiti i na poslovnom planu. O svojim avanutrama pišu na blogu i to uz kafu. Oni zajedno putuju i o svojim iskustvima pišu na internetu u formi bloga  Štikla kafa kravata. Blog prate najviše parovi, ali i ljubitelji putovanja.

Putovanja su njihova strast i neiscrpna inspiracija. Ideja za blog se javila kao želja da svoje utiske zabeleže i sačuvaju od zaborava. Veliki broj čitalaca njihovih postova, doveo je do toga da im beleženje utisaka sa putovanja postane profesija.

stikla-kafa-kravata-merkur-vrnjacka-banja
stikla-kafa-kravata-merkur-vrnjacka-banja

Iako su im egzotične svetske destinacije favoriti, svoju drugu godišnjicu braka odlčiili su da proslave na putovanju po Srbiji i izabrali su Merkur i Vrnjačku Banju kao idelno mesto. U Vrnjačkoj Banji su bili pre četiri godine, a sadašnji izgled kraljice banjskog turizma ih je oduševio.

“Ono što izdvaja Vrnjačku Banju od drugih banjskih mesta u kojima smo bili je to što je uz svu modernizaciju zadržala autentičnost. Kraljevo kupatilo, muzej, autentični detalji… to je ono što daje dušu i što na drugim mestima ne postoji. Mineralna voda u bazenima koji se pune na dnevnom nivou – to je pohvalno i drugačije od drugih termi u kojima smo bili”, utisak je Ana-Marije.

“Bilo mi je vrlo bitno to što se svi tretmani vrše pod nadzorom i u dogovoru sa lekarom. Mi do sada nismo koristili te estetske tretmane ali ovde smo verovali ljudima i ta stručnost je velika stvar”, izjavio je Saša.

stikla-kafa-kravata-merkur-vrnjacka-banja
stikla-kafa-kravata-merkur-vrnjacka-banja

Zerona laser

“Zerona laser mi je vrlo interesantan, jer kada kažete laser prva asocijacija je bol, ali ovaj tretman je potpuno bezbolan i omogućava mršavljenje. Obzirom da smo došli sa Zanzibara, gde je sunce dehidriralo našu kožu, ja sam u Merkuru koristila tretmane lica za hidrataciju i dubinsko čišćenje kože koji su mi baš pomogli”, dodala je Ana-Marija.

“Limfna masaža je tretman od koga nisam očekivao mnogo, a dobio sam mnogo. Bilo mi je zanimljivo, čak u početku smešno ali mi je pomogao da za kratko vreme odmorio noge, jer sam vozio do banje a pre toga puno šetao”, dodao je Saša.

“Putovanja za parove, odnosno putovanja za medeni mesec –naša je ideja. da kroz putovanja zauvek ostanemo na medenom mesecu. Želimo da posavetujemo parove i mladence kuda na putovanje za godišnjicu i slično”. Izjavili su Saša i Ana-Marija.

stikla-kafa-kravata-merkur-vrnjacka-banja
stikla-kafa-kravata-merkur-vrnjacka-banja

“Vrnjačka Banja i Merkur su odlično mesto za mlade, jer ima puno kvalitetnih sadržaja, puno mesta za izlaske. Oduševljeni smo Parkom je veći od parkova u ostalim banjskim mestima gde smo bili, a tretmani u Spa centru su odlični”, generalni je zaključak ovog simpatičnog para.

PS: *Podsećamo da treba biti odgovoran i pridržavati se svih epidemioloških mera u cilju zaštite i sprečavanja širenja virusa COVID-19.*

Comments (0)

Leave a Comment

Your email address will not be published.